miercuri, 20 aprilie 2011

Placute de frana: verificare !

Franele sunt printre cele mai importante echipamente de siguranta ale unui autovehicul. E bine sa verificam constant situatia in care se afla placutele de frana.

Acum 25 de ani, verificarea franelor era mult mai simpla. Mecanicul doar inlocuia placutele de frana (de obicei fabricate din asbest) cu unele de acelasi tip, gama de produse fiind destul de restransa.

placute de frana


Astazi, nu prea mai gasim placute de frana din asbest pentru ca performantele acestui material sunt depasite de noile cerinte ale autovehiculelor contemporane. Insa diferitele materiale din care sunt fabricate placutele de frana au avantajele si dezavantajele lor: unele transfera mai bine caldura, ofera o franare mai buna, insa pot face zgomot. Alte materiale degaja mai mult praf la franare...

Aici puteti citi mai mult despre schimbul unui set de placute de frana.

In momentul achizitiei unui set de placute de frana nu trebuie sa ne lasam pacaliti de anumite brand-name-uri inteligente sau de un amblaj estetic. Unii dintre soferi nu stiu ca inca se mai gasesc la vanzare placute de frana din asbest.. Spre deosebire de alimente, pe pachetele seturilor de placute de frana nu este trecuta o lista de ingrediente. De fapt formula materialelor din care sunt compuse placutele de frana este de multe ori un secret bine pazit de catre producator. Se poate intampla ca un model de placute de frana sa aiba caracteristici diferite, in functie de autovehiculul pentru care sunt menite.

placute de frana


Fraze ca "cele mai bune placute de frana" , "cea mai buna alegere" sau "nr. 1 in domeniu" trebuiesc insotite de o serie de testari autorizate, certificatri si comparatii oficiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu