luni, 29 noiembrie 2010

Placute de frana REMSA

REMSA este o companie spaniola specializata in fabricarea de componente aftermarket pentru sistemele de franare din industria auto. Gama de produse este compusa din: placute de frana, discuri de frana, tamburi etc.

Placute de frana REMSA

REMSA fabrica anual peste 100 de milioane de placute de frana, oferind nu doar experienta in materiale de frictiune a unuia dintre cei mai mari producatori din lume, dar si cea mai variata gama de placute de frana din istorie (dupa declaratile producatorului). Aceasta gama acopera automobilele fabricate in Europa, America, Japonia, Koreea si Australia. In total REMSA produce aproximativ 2000 de modele de placute de frana.

Acest lucru este posibil si datorita noului proces de fabricatie patentat de REMSA: High Pressure Tratement (Tratament la mare presiune). Placutele de frana sunt arse cu o masa de otel incalzita electric la 650 de grade celsius, iar incalzirea este accelerata prin impingerea masei de otel asupra placutelor de frana cu o forta de 10 mii de newtoni. Se asigura astfel o integritate perfecta a placutelor de frana. Acest lucru inseamna in practica o perioada redusa de adaptare a placutelor de frana proaspat montate pe masina, o performanta similara cu cea placutelor de frana originale precum si performanta foarte buna de franare in conditii de drum severe.

Placute de frana REMSA


Pentru placutele de frana produse de REMSA procesul HPT descris mai sus inseamna:
- adaptare rapida pe sistemul de franare al autovehiculului datorita sistemului de fabricare care arde 1-2 mm din materialul de frictiune al placutei de frana astfel incat suprafata ei sa fie uniforma;
- HPT ofera placute de frana cu o siguranta sporita deoarece se evita procesul de cristalizare specific materialelor de frictiune, proces care, cu timpul, duce la pierderea performantelor de franare;

De asemenea, placutele de frana produse de REMSA trec printr-o serie de teste de laborator si pe teren inainte de a iesi pe piata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu